Övsömör krém, Övsömör tünetei és kezelése - HáziPatika

Betegtájékoztató 1. A Telviran krém hatóanyaga az aciklovir, herpeszvírus okozta bőrfertőzések helyi kezelésére szolgál. A herpeszvírus okozta bőrfertőzés eleinte bizsergést, fájdalmat, bőrpírt okoz, majd kifekélyesedő hólyagok jelennek meg a száj és az arc ajakherpeszvalamint a külső nemi szervek bőrén genitális herpesz más néven a nemi szervek herpesze.

Az övsömör

A Telviran krém a övsömör krém elpusztításával vagy növekedésük leállításával fejti ki hatását. A hatóanyaggal végzett klinikai vizsgálatok igazolták, hogy lerövidíti a gyógyulási folyamatot és a fájdalom időtartamát. Figyelmeztetések és óvintézkedések A Telviran krém alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Immunkárosodásban szenvedő betegeknek ajánlott a kezelőorvos tanácsát kérni bármilyen fertőzés kezelésével kapcsolatban.

övsömör krém száraz hámló foltok a bőrön vörös

A Telviran krémet csak az ajak és az arc, valamint a külső nemi szervek kezelésére szabad használni! A száj belsejében szájnyálkahártyána szemen, szem környékén, illetve a hüvely kezelésére nem alkalmazható, mert irritálhat. Különösen ügyeljen arra, hogy a szembe ne kerüljön!

övsömör krém népi hatékony gyógymódok pikkelysömörhöz

Amennyiben véletlenül a krém szemébe került akkor azt alaposan langyos víz segítségével mossa ki. Beszéljen kezelőorvosával amennyiben szükségét érzi. Ha ajak vagy genitális herpesze nagyon súlyos, vagy rosszabbodik, sürgősen forduljon orvoshoz!

övsömör krém piros pöttyös folt az arcon

Övsömör, súlyos herpeszvírus fertőzés esetén, valamint immunkárosodásban pl. HIV-vírus fertőzés, szerzett immunhiányos tünetcsoport AIDSvagy csontvelő átültetés után szenvedő betegek herpeszvírus fertőzéseinek kezelésére aciklovir hatóanyagú tabletta szedése javasolt.

Egyéb gyógyszerek és a Telviran krém Nem valószínű, hogy az Ön által szedett egyéb gyógyszerekkel kölcsönhatás alakulna ki. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

TELVIRAN 50 mg/g krém

Terhesség, szoptatás Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Ilyen hatások nem ismertek.

A Telviran krém cetil-alkoholt és propilénglikolt tartalmaz. A készítmény segédanyagként cetil-alkoholt tartalmaz, amely helyi bőrreakciókat okozhat pl.

Az övsömör tünetei és kezelése A bárányhimlőt mindenki ismeri, a legtöbben még fiatalon át is esnek rajta, és egy életre megtanulják, hogy ha nem akarnak hegeket, akkor a viszkető hólyagocskákat egyáltalán nem szabad vakarni. A bárányhimlő vírusa azonban nem csak ezt a betegséget képes kiváltani, hanem övsömör krém bárányhimlőn átesetteknél az övsömört is, ami kifejezetten fájdalmas lefolyású betegség. Ha valaki már átesett bárányhimlőn, akkor a vírus ott marad a szervezetében, és ha megfelelő a környezet, akkor aktiválódik, és az övsömört okozza. A vírus jellemzően olyan szervezetben képes aktiválódni, amit olyan teher ér, ami legyengíti az immunrendszert, vagy amiben általánosan rossz az immunrendszer állapota.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A kezelést mind övsömör krém először jelentkező, mind a kiújuló herpesz fertőzés első jeleinek, illetve tüneteinek fájdalom, bizsergés, kipirosodás megjelenésekor, a lehető leghamarabb kezdje el. A kezelést ugyanakkor a későbbi szakaszban is övsömör krém, amikor már megjelentek a hólyagok.

Orvosi szemmel: az övsömör

A készítmény alkalmazása felnőtteknek és 18 év alatti gyermekeknek és serdülőknek - A fertőzött bőrterület övsömör krém egyes kezelése előtt és után mosson kezet, és kerülje a bőrelváltozások dörzsölését, és törölközővel való érintését a fertőzés súlyosbodásának, illetve továbbterjedésének megakadályozása érdekében. Ha ez idő alatt nem teljes a gyógyulás, a kezelés szükség esetén legfeljebb a Amennyiben 10 nap alatt nem sikerült a teljes gyógyulást elérni, vagy ha a herpesz súlyosbodott, forduljon orvoshoz.

A Telviran krém külsőleges kezelésre szolgál.

övsömör krém jó kenőcs pikkelysömörre a kezeken

Nem valószínű, hogy problémát okoz, ha az ajakherpesz kezelése során véletlenül lenyel egy kevés krémet. Ha ez a szájnyálkahártyán égető, csípő érzést okoz, vagy nagyobb mennyiséget nyelt le, forduljon kezelőorvosához! Időskorban 65 év felett A krém vízzel könnyen lemosható, nem színezi a fehérneműt.

Ha az előírtnál több Telviran krémet alkalmazott Ne lépje túl az előírt adagot! Ha az előírtnál több Telviran krémet alkalmazott, keresse fel kezelőorvosát.

Lássuk ezek bemutatását sorban! Övsömör szemen Az övsömör jelentkezhet a szem környékén. Ilyenkor a szem körül jelennek meg a hólyagok és a fájdalom is az arcon jelentkezik, amely hasonlíthat az arcidegzsába tüneteire is.

Ha elfelejtette alkalmazni a Övsömör krém krémet Ha kihagyott egy kezelést, azonnal pótolja, amint eszébe jutott. Ha már a következő kezelés időpontja közeleg, hagyja ki a kimaradt adagot. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja a Telviran krém alkalmazását A herpeszes bőrfelületet a gyógyulás érdekében ajakherpesz esetében legalább 4, a nemi szervek herpesze esetén legalább 5 teljes napig kell kezelni. Ha idő előtt abbahagyja a Telviran krém alkalmazását, tünetei ismét rosszabbodhatnak.

Övsömör tünetei és kezelése

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Nagyon ritkán betegközül legfeljebb egy beteget érinthet azonnali típusú túlérzékenységi allergiás reakció jelentkezhet.

  • A kezén élénkpiros foltok viszketnek
  • Vörös foltok jelennek meg az arcon a naptól
  • Övsömör kezelése | BENU Gyógyszertárak

A túlérzékenységi reakció tünetei lehetnek: - bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, - az arc, az ajkak, a nyelv, illetve más testrészek duzzanata angioödéma- nehézlégzés, zihálás, fulladásérzés, - más okkal nem magyarázható láz, különösen felálláskor jelentkező elgyengülés, ájulásérzés. Ha a felsorolt tünetek bármelyikét tapasztalja, hagyja abba a Telviran krém az arcbőr hámlik és vörös foltok fotó és sürgősen forduljon orvoshoz!

További mellékhatások Nem gyakori mellékhatások beteg közül legfeljebb egy beteget érinthet Közvetlenül a Telviran krém alkalmazása után átmeneti égető, csípő érzés fordulhat elő.

Viszketés, enyhe bőrszárazság és hámlás is előfordulhat.

Ritka mellékhatások beteg közül legfeljebb egy beteget érinthet Bőrpír, bőrgyulladás bőrkiütés jelentkezhet. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

A kínzó övsömör a nyakamon, pillanatok alatt meggyógyult

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

Az övsömör tünetei és kezelése

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő Felhasználható: után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

övsömör krém chlorella psoriasis

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

Lásd még